Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
27
07
11
Niels Achtereekte
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Niels Achtereekte
Dossier: Onderzoek
Soort:

1.3 Ton aan voedselverspilling in supply chain

Volgens het rapport Global Food Losses and Food Waste van de Verenigde Naties (VN) wordt er zo’n 1.3 biljoen ton aan voedsel verspilt in de wereldwijde voedings-supply chain.

Hoofdveroorzakers zijn slechte voorspelling van de vraag en matig anticiperen op de markt. Supply chains worden steeds gecompliceerder, waar de onvoorspelbare vraag in dit economische klimaat een flinke bijdrage in heeft. Daarnaast zorgt outsourcing voor hogere kosten, wat een groter risico tot verspilling met zich meebrengt.

Verspilling
“Er moet meer worden gedaan om kwesties van verspilling, lange doorlooptijden, supplier management, kostenreductie, milieubehoud en risicobeperking te bestrijden”, meldt het rapport van de VN.

Niels Achtereekte
Door Niels Achtereekte
Niels Achtereekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.