Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
09
13
Sander van den Broek
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3
Door Sander van den Broek
Dossier: Inkopers-Cafe.nl
Soort:

10 jaar de grootste online inkoopcommunity

De grootste inkoopcommunity van Nederland bestaat alweer 10 jaar. Tijd voor een feestje! En wie jarig is trakeert. Er staat daarom een hele lijst verrassingen klaar. Een klein voorschot… we willen namelijk niet alles verklappen, maar eerst een kleine terugblik.

10 jaar
Een groepje inkopers, dat regelmatig van gedachte wisselde via het prikbord van Inkoop.startpagina.nl, opperde het idee om wat meer te kunnen doen. Bestanden uitwisselen, misschien hier en daar eens een nieuwtje, dat was het wel. Enige tijd later - 2003 - werd de eerste versie van de website gelanceerd. De website bestond hoofdzakelijk uit een forum waarop druk gecommuniceerd werd over tal van inkooponderwerpen. Het groepje werd 'stamgast' en een van hen verzon de huidige naam: Inkopers-Cafe. Het idee achter de naam was: in informele sfeer vakbroeders treffen en van gedachte wisselen over ‘inkoop’.

Door de jaren heen groeiden de bezoekersaantallen tot de huidige 55.000 per maand. Verschillende nieuwe onderdelen werden aan de website toegevoegd. Een van de belangrijkste daarvan was de vacaturebank, die nog altijd een van de populairste onderdelen van de website is. De laatste jaren is met name de uitgebreide nieuwsvoorziening goed voor de stijging van de bezoekersaantallen.

Verrassing 1: meer overzicht in inkoopnieuws
Ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan, is er de afgelopen maanden gewerkt aan een complete restyling van de website. Zowel technisch als vormgeving: alles ging op de schop. Het logo is aangepast voor een compleet nieuwe. Het resultaat ziet u zeer binnenkort. Benieuwd hoe dat er gaat uitzien? In de afbeelding boven dit bericht, is een impressie te zien.

Verrassing 2: ‘We gaan iets nieuws doen’
Over enkele weken lanceren we een nieuw ‘café’. Ook binnen inkoop, maar voor een eigen doelgroep. Niet dat die doelgroep hier niet voldoende aan bod komt, maar het is groep die een kanaal verdient. Tipje van de sluier? Euh, het blijft nog even een verrassing!

Verrassing 3: Inkoopnieuws op je smartphone
Eigenlijk geen verrassing meer: Voor zowel iPhone als Android ontwikkelden we apps om het laatste inkoopnieuws ook mobiel te kunnen volgen.

Verrassing 4: Nieuwe onderdelen
De komende weken lanceren we verschillende nieuwe onderdelen op de website. Vrij beschikbare onderdelen met informatie die het leven van een inkoper eenvoudiger maken.

Benieuwd? Er zitten nog meer zaken in de pijplijn... Stay tuned!

Sander van den Broek
Door Sander van den Broek
Sander van den Broek is oprichter en uitgever van onder meer Inkopers-cafe.nl. Daarnaast is hij directeur van Buildnet Webservices.

Reacties:

 • Stuiver | 03-10-2013 om 12:52

  Sander, Stamgasten en alle andere bezoekers:

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

  Groet,

  Jarno

 • jwkauerz | 03-10-2013 om 12:53

  Beste Sander,

  Natuurlijk van harte gefeliciteerd. Een mooi resultaat echter een kanttekening is ook wel op zijn plaats. Na de intreding van overmatige sponsorgelden is de jeu en glans er wel wat vanaf gegaan…

  Eigenlijk zie ik alleen nog maar gesponsorde artikelen en is de linkedIn groep dichtgetimmerd. Van de enthousiaste onafhankelijkheid (in letter en geest van de artikelen en reacties) zoals ik die in de begin jaren hebt ervaren is niet veel meer over.

  Ik zou zeggen op naar de volgende 10 jaar, in alle redactieonele vrijheid.

  Hartelijke groet,

  John Kauerz

 • Maxboodie | 03-10-2013 om 17:45

  He Sander en team,
  Happy dubbel lustrum 🙂
  Max Boodie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.