Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
09
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

100-dagentour Kabinet kostte 3.2 miljoen euro

De 100-dagen tournee van het kabinet heeft 3.2 miljoen euro gekost. Dat staat in een overzicht van alle organisatiekosten dat premier Balkenende naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Verschillende projecten zijn niet volgens de Europese aanbestedingsregels gegund aan opdrachtnemers.


Uit het overzicht komt naar voren dat de afsluiting van de tournee in de Utrechtse Jaarbeurs ruim drie ton kostte en niet geheel volgens de regels is aanbesteed. Zo zou de gunning wel volgens de regels zijn geschied. maar zou zij niet tijdig zijn gemeld aan de Europese Commissie. Voor de presentatie van de beleidsplannen in het Catshuis. dat 175 duizend euro heeft gekost. is volgens Balkenende gebruik gemaakt van 'bestaande interdepartementaal aanbestede raamovereenkomsten'. De wijkentour van minister voor Wonen. Wijken en Integratie Ella Vogelaar zou 600 duizend euro hebben gekost.


Balkenende was door de Kamer om een overzicht van alle tijdens de 100-dagentour gemaakte kosten gevraagd nadat enkele aanbestedingsmiskleunen in het begin van de zomer aan het licht kwamen. Zo had minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders het Akkoord van Schokland onderhands gegund aan het bedrijf van twee partijgenoten en voldeed ook de Kindertop van minister van Jeugd en Gezin Andre Rouvoet niet aan de Europese aanbestedingsregels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.