Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
01
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Linsey Knol
Dossier: Economie
Soort:

2012 was duurste brandstofjaar ooit

Brandstofkosten zijn een belangrijke reden achter gemiste marges. Het controleren van energiekosten zou komend jaar daarom de belangrijkste focus voor supply chain professionals moeten zijn.

Adviesbureau Breakthrough Fuel noemt 2012 het duurste jaar ooit wat betreft transportbrandstoffen. Het stelt dat veranderingen in de brandstofmarkt een grote invloed hebben op supply chains. Veertig procent van de transportkosten van een product zijn eigenlijk brandstofkosten.

Focus

Breakthrough Fuel denkt dat bedrijven er dit jaar achter zullen komen hoe invloedrijk de binnenlandse en buitenlandse brandstofmarkten zijn op supply chains. “Mogelijkheden om de energiekosten te beheersen moeten daarom de primaire focus zijn voor supply chain professionals in 2013”, aldus Craig Dickman, CEO van het adviesbureau.

Volatiliteit

Dickman raadt bedrijven aan om na te denken over de schommelingen op de brandstofmarkt. “De regels rondom brandstofprijzen zijn aan het veranderen”, vertelt hij. “Zeer specifieke veranderingen vinden plaats in heel veel verschillende gebieden.”
Volatiliteit van de brandstofmarkt is volgens Dickman iets waar bedrijven rekening mee moeten houden. Dickman: “Brandstofkosten zijn een toonaangevende reden achter gemiste marges en budgetten.”

Voorspelling voor 2013
Dickman verwacht dat de trend van hogere brandstofprijzen in 2013 voort zal zetten. Hij voorspelt een hogere volatiliteit en aanzienlijke prijsschommelingen in het nieuwe jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.