Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
07
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Personalia
Soort:

3.6 miljard aan energiezuinige investeringen in 2006

Nederlandse bedrijven hebben in 2006 voor ruim 3.6 miljard euro aan energiezuinige investeringen gemeld. Dat staat in het jaarverslag over 2006 van de Energie Investeringsaftrek (EIA) van SenterNovem.


Op haar website zegt SenterNovem te verwachten dat van de 3.6 miljard euro aan energiezuinige bedrijfsmiddelen en duurzame energie ruim 2 miljard euro daadwerkelijk zal worden gerealiseerd. Van het totale bedrag werd 59 procent (2.1 miljard euro) aan investeringen in installaties voor de opwekking van duurzame energie aangemeld. Ongeveer 1. 5 miljard werd gestoken in energiebesparende technieken. zoals isolatie en HR++-glas in bestaande gebouwen en ingrepen in chemische processen die de energievraag sterk verminderen.

SenterNovem zegt dat bedrijven uit alle sectoren in Nederland in 2006 gebruik hebben gemaakt van de EIA: 49 procent van het totale bedrag werd aangevraagd door energiebedrijven. 24 procent door de industrie en 14 procent door bedrijven in de land- en glastuinbouwsector. Van het totale investeringsbedrag is 78 procent afkomstig van MKB-bedrijven met minder dan 250 werknemers.

Investeren in energiebesparing en duurzame energie zal ook in 2007 fiscaal gunstig zijn. Van de investeringskosten voor energiezuinige bedrijfsmiddelen mag 44 procent worden afgetrokken van de fiscale winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.