Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
01
18
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

36 procent Nederlandse kledingsector ondertekent convenant

Zo’n 36 procent van de Nederlandse kledingsector heeft zich bij het Convenant Duurzame Kleding en Textiel aangesloten. Dit komt neer op 65 bedrijven die hiermee aangeven kleding verantwoord te willen produceren. Dat schrijft FD op basis van de jaarreportage van de Sociaal-Economische Raad (SER), die het convenant faciliteert.

Onder andere C&A, Hema en Bijenkorf hebben het convenant ondertekend. Grote namen die ontbreken op de lijst zijn onder meer Primark, Zara en H&M. Van de 65 partijen hebben 58 een plan van aanpak ingediend, meldt de SER.

De convenant is opgesteld na de ramp met Rana Plaza in Bangladesh in 2013, waarbij 1100 mensen om het leven kwamen toen het bedrijfsgebouw instortte. Kleding wordt onder slechte arbeidsomstandigheden gefabriceerd. De gemiddelde werknemer in het land werkt lange werkdagen onder het minimumloon.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.