Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
06
10
Sander van den Broek
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Sander van den Broek
Dossier: Onderzoek
Soort:

46% zelfstandige inkopers zoekt werk

Bijna de helft van de zelfstandige inkoopprofessionals zoekt werk. Dat is gebleken uit de jaarlijkse SEPP-enquête, waarvan gisteren in Delft de resultaten zijn gepresenteerd. Het merendeel van deze zogenoemde bankzitters, geeft aan al twee maanden of langer te zoeken naar een nieuwe opdracht.

Ondanks de behoefte aan werk, heeft het grootste gedeelte van de geënquêteerden het uurtarief niet verlaagd. Slechts 22% geeft aan genoegen te nemen met een lagere vergoeding per uur. Dat is niet realistisch vindt Marco Nicolai van Inkoop ID: "Ik vond het opvallend dat de SEPPers hun tarief nog hoog stellen. Het is hoger dan de markt op dit moment betaalt. Als je ziet dat de helft op zoek is naar een nieuwe opdracht, zou je verwachten dat de tarieven meer onder druk zouden staan."

Trend
SEPP (Self Employed Purchasing Professionals) voert jaarlijks een enquête uit om de markt voor zelfstandige inkopers te verkennen. Dit jaar reageerde 237 ZZP-ers op de uitvoerige enquête van de netwerkorganisatie. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Integenstelling tot de enquête van het afgelopen jaar, lag de nadruk nu op de interimmer zelf. Een samenvatting van de belangrijkste conclusies is hier of via de SEPP-website te downloaden.

SEPP, bij monde van Chief Motivator Menno Karres, ziet wel een andere trend: "Opvallend is dat een groot aantal zelfstandigen verwacht een opdracht via het eigen netwerk te vinden. Dit kan SEPP zijn, maar dat hoeft noodzakelijkerwijs niet." De enquêteresultaten onderstrepen die conclusie. Ongeveer 32% (2009: 3%) verwacht via een ZZP-netwerk nieuwe werkzaamheden te vinden. Opvallend is, dat de respondenten niet verwachten dat dat ten koste gaat van de bemiddelingsbureaus. Bijna de helft (47%) verwacht via hen een nieuwe opdracht te vinden.

Speciale actie voor ZZP-ers
Voor zelfstandige inkoopprofessionals die op zoek zijn naar een opdracht, heeft Inkopers-Cafe.nl een speciale aanbieding: presenteer jezelf met een presentatie of video op de grootste inkoopcommunity van Nederland. Meer informatie over deze actie lees je hier.

Sander van den Broek
Door Sander van den Broek
Sander van den Broek is oprichter en uitgever van onder meer Inkopers-cafe.nl. Daarnaast is hij directeur van Buildnet Webservices.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.