Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
09
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Economie
Soort:

50 grote bedrijven sluiten zich aan bij Betaalme.nu

Betaalme.nu heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Vijftig grote organisaties hebben zich aangesloten bij het initiatief en hanteren nu korte betalingstermijnen voor hun leveranciers uit het MKB. Betaalme.nu streeft ernaar dat het de norm wordt om binnen dertig dagen te betalen.

Betaalme.nu is een initiatief vanuit het bedrijfsleven dat erop is gericht om makkelijker toegang tot liquiditeit voor het MKB te realiseren. Dit wordt bereikt door kapitaal vrij te maken dat in openstaande facturen opgesloten zit. Voordat een factuur betaald wordt, moet het eerst door de klant worden goedgekeurd. Betaalme.nu richt zich daarom op vlotte goedkeuring van facturen, zodat er snel kan worden betaald. Het doel is om 500 van de grootste bedrijven in Nederland 2,5 miljard euro aan extra liquiditeit vrij te maken. Inmiddels hebben 50 grote organisaties zich aangesloten bij dit initiatief.

Economische Zaken
Betaalme.nu wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken. Volgens Minister Kamp is het cruciaal voor het MKB dat goedkeuring en betaling van facturen gebeurt binnen een redelijke tijd. Alleen zo blijven de ondernemingen in staat om hun personeel op tijd te betalen en investeringen te doen. Hij vindt daarom dat andere bedrijven een voorbeeld moeten nemen aan de 50 grote organisaties die zich hebben aansloten bij Betaalme.nu

Op tijd betalen
Volgens Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland zijn late betalingen nog steeds een van de veelgehoorde klachten bij kleine bedrijven. MKB-Nederland is een van de 50 grote organisaties die zich heeft aangesloten bij Betaalme.nu. Visser vindt dat niet meer dan normaal, aangezien je als opdrachtgever je rekeningen op tijd hoort te betalen.

Deelnemende organisaties
Een aantal andere bekende organisaties die deelnemen aan Betaalme.nu zijn: HEINEKEN Nederland, Randstad, Jumbo, KPN, Rabobank, Schiphol, Enexis, en Unilever Nederland.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.