Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
01
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Column
Soort:

8.1 procent meer uitgaven aan uitbesteding in 2008

Aan uitbesteding van IT zal in 2008 8.1 procent meer uitgegeven worden dan in 2007. verwacht Gartner in een onderzoek. De analisten waarschuwen er echter voor dat de sourcing-strategieen en het beheer van de uitbestedingsrelaties nog niet volwassen zijn.


Vorig jaar groeiden de uitgaven aan uitbesteding van IT en bedrijfsprocessen tezamen met 10.2 procent. De gemiddelde contractwaarde was echter de helft lager dan het jaar ervoor.

Gartner ziet de snelle groei in het licht van het ‘gewoon’ worden van uitbesteding. Er wordt met meer leveranciers aanvullende deals gesloten. Het aantal multisourcing-deals zal in 2008 verminderen. verwacht Gartner. Bedrijven zouden met minder uitbestedingsleveranciers tegelijk zaken willen doen. Daardoor wordt ‘vendor management’ weer gemakkelijker. zodat beoogde besparingen alsnog bewaarheid kunnen worden.

De Indiase dienstverleners profiteren het meest van de normalisering van uitbesteding. In Europa groeit hun omzet groeit ondertussen met 60 procent per jaar. in de V.S. met 40 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.