Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
07
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Aanbesteden universiteitskrant kent enkel verliezers

Tientallen jaren maakte uitgever Cereales het universiteitsblad voor de Universiteit Wageningen. Na een mislukte aanbesteding en een rechtzaak wordt Cereales nu opgeheven. De concurrent die de aanbesteding won. zit met tienduizenden euro’s onverhaalbare kosten.


Omdat de Wageningse universiteit het blad niet in eigen beheer maakte. was het verplicht een aanbesteding uit te schrijven. Deze mislukte volkomen. Concurrent Hemels Publishers won de aanbesteding. uitgever Cereales spande echter een rechtzaak aan. Begin deze maand stelde de rechter Cereales in het gelijk en oordeelde dat de gehele procedure opnieuw moest worden gedaan. Een proces dat minstens vier maanden zou duren. Daarbij kwam nog dat de universiteit verplicht was om elke drie jaar opnieuw een aanbesteding uit te schrijven.

Dat werd het universiteitsbestuur te gortig. Men heeft nu besloten om het blad dan maar zelf te gaan maken. Een teleurgestelde Hemels Publishers ziet af van nieuwe juridische procedures. De gemaakte kosten van 50.000 tot 100.000 euro nemen ze voor lief. Cereales kent geen bestaansrecht meer nu ze de universiteit als klant verloren is. de uitgeverij wordt opgeheven.

Bron: De Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.