Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
01
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kelly Hulshof
Dossier: Inkoop
Soort:

Aanbesteders hikken tegen motiveringsplicht aan

Ongeveer 60 procent van de inkopers en aanbesteders maken zich gereed voor de nieuwe Aanbestedingswet. De motiveringsplicht blijkt de meest drastische wijziging voor de aanbesteders.

Uit evaluaties van regionale bijeenkomsten over de Aanbestedingswet van NEVI en PIANOo komt naar voren dat ongeveer 60 procent van de 600 inkopers en aanbesteders zich opmaken voor de nieuwe Aanbestedingswet.

Veranderingen
De motiveringsplicht is belangrijker geworden en dat kan voor veel organisaties extra werklast op leveren. Daarnaast geven de ondervraagden aan dat de regels onder de drempel en de regels voor samenvoegen en splitsen ook veranderen en gevolg hebben voor de inkopers en aanbesteders.

Vooral de onderwerpen proportionaliteit, de motiveringsplicht, samenvoegen, aanbesteden onder de drempel en communiceren over de nieuwe regels naar de eigen organisatie wekken nog vragen op bij de ondervraagden. NEVI en PIANOo ontwikkelen nieuwe activiteiten hiervoor, zodat de vragen beantwoord kunnen worden door aanbestedingexperts in volgende bijeenkomsten.

Door Kelly Hulshof
 Kelly Hulshof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.