Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
01
11
Robert van der Meer
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Robert van der Meer
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Aanbesteding Nederlandse overheden onvoldoende digitaal

Overheden maken bij aanbestedingsprocedures te weinig gebruik van digitale methoden. Dat stelt de Europese Commissie in een onlangs uitgebracht rapport.

De Europese Unie dringt aan op zo vergaand mogelijke digitalisering van aanbesteding. Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, geeft in een brief aan de Tweede Kamer echter aan dat hij overheden niet geheel wil verplichten om aanbestedingen digitaal af te handelen. In plaats daarvan belooft hij het gebruik van ‘elektronische middelen’ te bevorderen, zo stelt website tweakers.net.

Deels verplicht
De enige verplichte digitalisering voor overheden is een aankondiging op de website TenderNed bij aanbestedingen van meer dan 125 duizend euro. De regering stelt een inschrijvingsmodule beschikbaar voor TenderNed.

Helft aanbestedingen gedigitaliseerd
In 2005 stelde de Europese Unie dat overheden de helft van alle aanbestedingsprocedures moeten digitaliseren. Afgelopen jaar bleek echter dat Portugal met iets meer dan vijf procent het dichtst in de buurt komt. Verhagen denkt de doelstellingen in de toekomst wel te halen, maar geeft niet aan hoe hij dat van plan is.

Robert van der Meer
Door Robert van der Meer
Robert van der Meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.