Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
03
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Aanbesteding openbaar vervoer moet meer tijd krijgen

Aanbestedingen voor het openbaar vervoer gaan te snel en te onzorgvuldig. Dit is de conclusie van de provinciale enquêtecommissie in Noord-Brabant. Die stellen dan ook voor dat het proces van aanbesteden en de periode van uitwerking net na de gunning meer tijd moeten krijgen. De enquête is gehouden op verzoek van de SP en kwam voort uit door de problematische aanbestedingsprocedure van het busvervoer in Noord-Brabant.  


Connexxion had de aanbesteding op zak. maar bleek een aantal rekenfouten te hebben gemaakt. Ze wilden er daardoor vanaf. omdat het meer kosten met zich mee bracht dan gedacht. Het veroorzaakte zelfs stakingsacties van de buschauffeurs. De Gedeputeerde Staten hadden zich klemgezet. zo concludeerde de commissie. Voorzitter Frans Stoffels van de VVD legt dit uit aan Binnenlands Bestuur.

"Een zeer krappe planning in combinatie met hoge ambities veroorzaakten een enorme tijdsklem. daarbij hebben Gedeputeerde Staten het zichzelf erg moeilijk gemaakt door een eenzijdig juridische invalshoek te hanteren." De commissie wil dan ook dat de relaties met de betrokkenen wordt verbeterd en aan de gehele procedure meer aandacht wordt geschonken.

Bron: Binnenlandsbestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.