Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
02
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Aanbesteding ov-chipkaart mag doorgaan

De aanbestedingsprocedure voor de distributie van de ov-chipkaart kan gewoon doorgaan. De rechtbank in Arnhem vindt dat er geen disproportionele eisen worden gesteld aan bedrijven die de kaart willen verspreiden.


Dat hebben betrokken partijen woensdag bekendgemaakt.

MKB-Nederland had een kort geding aangespannen tegen Districhip. de organisatie die verantwoordelijk is voor de aanbesteding. Volgens MKB-Nederland zijn de eisen in de aanbestedingsprocedure zo zwaar zouden. dat alleen grote ondernemingen de opdracht in de wacht kunnen slepen. De rechter stelde MKB-Nederland echter in het ongelijk.

Districhip wil 1500 tot 2000 verkooppunten. bovenop de bestaande automaten die al zijn geplaatst in de proefregio's Rotterdam en Amsterdam. Meedingers aan de aanbesteding moeten voldoen aan een aantal eisen. Zij moeten zevenhonderd verkooppunten kunnen garanderen en kunnen aantonen dat ze gedurende drie jaar een jaarlijkse omzet van minstens 10 miljoen euro hebben gehad.

Volgens MKB-Nederland is dit "discriminerend" voor haar leden. Zij eiste intrekking van de procedure. De organisatie schat dat duizenden middenstanders die nu nog strippenkaarten verkopen. kunnen fluiten naar de verkoop van chipkaarten. MKB-Nederland gaat zich nu tot de politiek richten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.