Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
07
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Aanbestedingen Wmo zorgen voor zomerdrukte

De zomerdrukte bij gemeentelijke aanbestedingen in de Wmo zet bij veel zorgbestuurders een streep door hun zomervakantie. Tal van aanbestedingstrajecten staan in juli en augustus op de agenda.

Het vakblad Zorgvisie schrijft dat het ‘alle hens aan dek is’ bij zorgorganisaties die mee willen doen in Wmo-aanbestedingen. Het is bij deze organisaties veel drukker dan in voorgaande jaren, waar de gemeentelijke aanbestedingen debet aan zijn. De aparte eisen die veel gemeenten stellen zorgen er bovendien voor dat deze bijzondere aandacht nodig hebben. Deze hebben onder meer betrekking op social return; bijvoorbeeld wanneer een deel van het uitvoerende personeel afkomstig moet zijn uit de kaartenbakken van het UWV.

Nieuwe businessmodellen
Risico’s die zorgorganisaties lopen bij de nieuwe aanbestedingen zijn volgens hen soms moeilijk in te schatten. “Soms moeten we hele nieuwe businessmodellen opzetten”, laat een zorgbestuurder zelfs weten.” Na de zomerdrukte zal het overigens nog even duren voordat de rust terugkeert bij de leveranciers, want na de afronding van de Wmo staat de WIZ op het programma. Ook daar is weer sprake van specifieke eisen. Het beste advies voor zorgbestuurders met vakantieplannen is dan ook: zoek alvast een leuke wintersportlocatie uit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.