Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
10
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Genna Bostelaar
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Aanbestedingswet heeft meerderheid Eerste Kamer

Nederland krijgt na jarenlang debat een nieuwe Aanbestedingswet. De meerderheid van de Eerste Kamer is positief over de wet.

Het senaat stemt 30 oktober over het voorstel en een aantal moties, maar de meerderheid van de Eerste Kamer lijkt na deze week een voorstander van de nieuwe Aanbestedingswet te zijn. PvdA en SP, de meest kritische fracties, zien een vooruitgang ten opzichte van het voorstel dat vier jaar geleden door de Eerste Kamer werd verworpen.

Meer kansen mkb
Het doel van de nieuwe Aanbestedingswet is om het midden- en kleinbedrijf meer kansen te bieden bij overheidsopdrachten. De markt van overheidsinkopen beslaat ongeveer 60 miljard euro per jaar. Volgens Maxime Verhagen, demissionair minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, zorgt de wet ervoor dat dit belastingsgeld ‘transparanter en effectief’ uitgegeven wordt. Uit de evaluatie over twee jaar zal blijken of dit inderdaad het geval is.

Europese aanbestedingsregels
De wet zou 1 januari 2013 in werk moeten treden. “Ik heb geen enkele indicatie waarom dat niet zou kunnen”, zei Verhagen gisteren. Wachten op de nieuwe Europese aanbestedingsregels die binnenkort bekend worden vindt de minister onzin. De nieuwe Brusselse richtlijn treedt halverwege 2015 in werking, voorspelt hij. “Maar dat is de optimistische planning. Het zou zonde zijn nog zo lang te wachten gelet op de grote winst die nu al met dit voorstel te behalen valt”, meent de demissionair minister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.