Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
04
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Aanbestedingswet openbaar vervoer alweer onder druk

De aanbestedingswet voor het openbaar vervoer is pas in november van het afgelopen jaar doorgevoerd. maar nu liggen diverse politieke partijen alweer overhoop. PvdA. SP en GroenLinks wil de huidige opzet alweer terugdraaien. CDA. ChristenUnie en de VVD steunen staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa. De huidige onenigheid is ontstaan door de problemen in Noord-Brabant.


De staatssecretaris zoekt de huidige problemen bij het busvervoer in Brabant niet in de openbare aanbesteding. maar het proces. Hierin moet dan ook wat veranderen en in volgende aanbestedingen moet geleerd worden van de fouten in Noord-Brabant.

De Partij van de Arbeid ziet er voorlopig vanaf om een motie in te dienen om de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer terug te draaien. Fractiewoordvoerster laat weten eerst te willen onderzoeken of haar plannen wel mogen volgens de Europese wetgeving.

Staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa laat heel duidelijk weten dat dit niet het geval is. Wel heeft ze de PvdA laten weten dit te onderzoeken en in de komende maand via een brief te zullen terugkoppelen met de Tweede Kamer. Het was overigens een stevige binnenkomer voor de staatssecretatis van de ChristenUnie. want het was haar eerste overleg met de fractiespecialisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.