Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
01
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Suzanne Wijers
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Aanbestedingswet snel behandelen

De aanbestedingswet die sinds april 2011 bij de Tweede Kamer ligt, moet zo snel mogelijk in behandeling worden genomen. Dat stellen VNO-NCW en MKB Nederland. Nu wordt nog gewacht op Europese richtlijnen en die treden mogelijk pas over een paar jaar in werking.

De twee partijen vinden dat de inwerkingtreding van de Europese richtlijnen geen excuus mag zijn om de aanbestedingsproblemen pas laat aan te pakken. De nieuwe wet moet bundeling van verschillende opdrachten voorkomen, zodat ook kleinere partijen kunnen meedingen bij een aanbesteding. Bovendien moeten de eisen en voorwaarden voor de partijen minder zwaar worden en moeten aanbestedingen innovatie meer stimuleren. De noodzaak van een goede wet voor opdrachten boven en onder de Europese drempel is dan ook groot.

Wettelijke kader
Volgens de ondernemingsorganisaties lopen ondernemers nu nog tegen te veel problemen aan. De wet moet een onnodig zwaar eisenpakket voorkomen. Omdat voorstellen van de Europese Commissie lang bij het Europees Parlement kunnen liggen, willen MKB Nederland en VNO-NCW niet dat de Kamerleden daar op wachten. De organisaties vragen de leden om de nieuwe wet snel te behandelen, zodat Nederland sneller een goed wettelijk kader kan opstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.