Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
04
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Global
Soort:

Aandacht voor aanbesteden bij OM

Volgens senior-inkoper Dick Scheeringa (Openbaar Ministerie) is het de hoogste tijd om de manier van aanbesteden te veranderen. Dit zegt hij in Aandacht, het magazine van CSU Cleaning Services.

Bij een recente aanbesteding voor de schoonmaak, beveiliging en het uitvoeren van andere diensten in de panden van het OM en de Hoge Raad gaf Scheeringa veel vrijheid aan aanbieders. Deze kregen de ruimte om zelf aan te geven hoe zij te werk wilden gaan.

Rust onder werknemers
De overname van medewerkers nam Scheeringa als verplichting op in het contract. Hun uren en salarissen werden beschermd om te voorkomen dat de aanbiedingsprijzen ten koste van de werknemers naar beneden werden bijgesteld. Dit zorgt volgens Scheeringa voor rust onder de werknemers, want ze hebben op deze manier geen last van stress en onzekerheid. De aanbieders van aanbestedingen konden alleen op hun eigen organisatiekosten besparen om een scherp aanbod te doen. 
Door de aanbestedende diensten vrij te laten in het invullen van hun werkzaamheden, wilde Scheeringa hun inventiviteit en creativiteit testen. Want elk bedrijf heeft volgens hem een eigen aanpak, eigen specialiteiten en werkprogramma’s. Bovendien creëert een aanbestedende dienst met deze werkwijze een hogere kwaliteit voor een scherpe prijs.

Vernieuwing
Volgens Scheeringa heersen er een hoop clichés bij aanbestedende diensten. Ze zijn gewend om de geijkte antwoorden te geven en redeneren vanuit een automatisme. Juist om deze reden denkt hij dat inkopers kunnen zorgen voor vernieuwing bij de uitvoerders van aanbestedingen, door hier meer ruimte voor te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.