Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
09
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Global
Soort:

Aandeelhouder vreest reputatieschade McDonald’s om inkoopbeleid

Aandeelhouder vreest reputatieschade McDonald’s om inkoopbeleid

McDonald’s stelt amper eisen bij de inkoop van pluimvee. Het New York Retirement Fund, dat een belang van 300 miljoen dollar in de fastfoodketen bezit, dringt daarom aan op verbetering. Het gaat het op één na grootste pensioenfonds van de VS niet zozeer om dierenwelzijn; het is vooral bang voor reputatieschade.

Concurrenten als Burger King en Subway zetten volgens NU.nl wel (bescheiden) stappen op het gebied van dierenwelzijn. Zo stappen ze over naar kippen die op een humanere manier gefokt en geslacht zijn. Aandeelhouders vrezen negatieve gevolgen voor hen en het bedrijf wanneer McDonald’s dit voorbeeld niet volgt.

Varkens
NU.nl stelt dat McDonalds eerder heeft bekendgemaakt voor 2022 over wil stappen naar varkens die niet slechts in kratten worden gehouden. Wat kippen betreft heeft het nog geen duidelijke doelstellingen geformuleerd, al heeft het wel laten weten in 2025 gebruik te willen maken van eieren van kippen met iets meer leefruimte.

Campagne
The Humane Society of the United States, de organisatie achter de campagne voor beter dierenwelzijn, steunt volgens NU.nl de oproep van het New York Retirement Fund. Het stelt dat investeerders zich terecht zorgen maken om het feit dat McDonald’s achterloopt op haar concurrenten en is blij dat de staat New York daarom tot verandering oproept.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.