Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
11
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3
Door Bas Heerink
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Aanschaf fietsen Defensie loopt spaak

Defensie ondervindt hevige problemen op het gebied van het aankopen van de door militairen gebruikte fietsen. Uitgerekend in fietsland Nederland lukt het niet om een geschikte leverancier voor rijwielen te vinden.

Ondanks dat Nederland hét fietsenland bij uitstek is, is het voor het Ministerie van Defensie blijkbaar niet makkelijk om een geschikte inschrijver voor een aanbesteding op het gebied van fietsen te vinden. Defensie heeft een aanbesteding voor de levering van minimaal 230 fietsen afgebroken, omdat er geen enkele leverancier was die aan de gestelde criteria voldeed. Welke criteria dat zijn en waarom de aanbesteding is afgebroken, wil Defensie niet bekend maken. Dit om de belangen van de inschrijvers te beschermen.

Aanbesteding nieuwe fietsen stopgezet
Het ministerie van Defensie verwachtte per jaar zo’n 115 nieuwe fietsen aan te schaffen. Het ging hierbij om het rijklaar afleveren en onderhouden van standaard- en vouwfietsen. De opdracht was bedoeld voor twee jaar, wat betekende dat er minimaal 230 fietsen geleverd zouden worden. Bovendien was er sprake van een optie voor een verlening met twee jaar. Opvallend is dat FietsNED juist deze week bekend maakte een meervoudig onderhandse aanbesteding van Defensie te hebben gewonnen voor onderhoud van alle fietsen van de strijdkrachten. Men zou kunnen concluderen dat het nu slechts zaak is een partij van 230 fietsen te kopen, iets dat in Nederland toch geen onmogelijke taak zou moeten zijn…

Reacties:

  • PeterStreefkerk | 13-11-2013 om 07:43

    Idee van een collega, Marc Voskuil, om het concept ‘Bring your own Bike’ dan in te voeren. Je moet per slot van rekening toch iets als ministerie van Defensie. Een mooi voorbeeld van omdenken (vrij naar Bertold Gunster).

  • Bertvandeakker | 13-11-2013 om 12:26

    Aanbesteding afgebroken omdat geen enkele leverancier voldeed aan de gestelde criteria om 230 fietsen te leveren en onderhoud te verzorgen ? Het kan niet gekker worden ! Tja…..wellicht dat levering van nieuwe fietsen en onderhoud gesplitst moet worden als aanbesteding ? Gazelle wil wel leveren ! Maar…. onderhouden ?

  • Anoniem | 26-11-2013 om 11:11

    Volgens mij zegt het wat over inkoop van defensie en niet over de leveranciers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.