Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
06
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Onderzoek
Soort:

Aberdeen Group: 'Ondanks de hype: e-procurement werkt'

Bedrijven gebruiken steeds vaker e-procurement oplossingen voor het managen van hun inkoopprocessen. Recent onderzoek van de Aberdeen Group wijst uit dat bedrijven die gebruik maken van de Ariba-oplossingen op dit vlak duidelijk beter presteren. Volgens het onderzoek “E-Procurement Beyond the Hype: Companies Increase Spend Under Management. Reduce Costs with E-Procurement Systems” zijn Ariba-klanten met name sterk waar het gaat om kostenvermindering. kostenbeheersing en naleving van contractafspraken met leveranciers.

Zo kennen Ariba klanten 34 procent minder aankopen buiten contracten om. tegen 21 procent van de andere gebruikers. Daarnaast zijn zij in staat de mate waarin het inkoopproces onder controle is. met 30 procent te verhogen. tegenover 8 procent van de andere respondenten. Verder verloopt 46 procent van hun uitgaven aan indirecte materialen via het inkoopsysteem. terwijl dit percentage bij de andere respondenten 35 procent bedraagt.

Sudy Bharadwaj. Vice President van de Aberdeen Group: “We zijn trots op de resultaten van deze benchmark. Het Aberdeen-onderzoek toont duidelijk aan waar de kracht van de Ariba-oplossing ligt.”

Lou Unkeless. Chief Marketing Officer van Ariba: “Hoe meer uitgaven een organisatie kan beheersen. hoe groter de resultaten zijn die ze kunnen behalen. De Spend Management-oplossingen van Ariba zijn vanuit deze visie ontworpen. Het Aberdeen-rapport toont aan dat organisaties van uiteenlopende omvang in verschillende branches succesvol gebruik maken van onze oplossingen en hiermee hun financiële resultaten verbeteren.”

Bron: Persbericht Ariba/Whizpr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.