Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
07
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

ABN Amro financiert circulaire voedingsbedrijven

ABN Amro wil voedingsbedrijven die van lineaire naar circulaire verdienmodellen overstappen, ondersteunen via nieuwe financieringsconstructies. De bank ziet dat steeds meer voedingsbedrijven zich inzetten voor een circulaire economie om zo minder afhankelijk te worden van schaarse grondstoffen. Dat meldt VMT.nl.

Uit het rapport ‘Food: van afval naar product’ blijkt dat er door informatiesystemen en ketensamenwerking steeds beter inzicht is op reststromen. Daardoor wordt het makkelijker om grondstoffen te verwerken tot nieuwe producten. ABN Amro wil bedrijven daarbij financieel ondersteunen en heeft daarvoor andere financieringsmodellen ontwikkeld. Dit past bij de ambitie om in alle sectoren vanuit minimaal honderd deals één miljard euro aan circulaire bedrijfsmiddelen te financieren. Dit moet in 2020 leiden tot een besparing van één miljoen ton CO2-uitstoot.

Circulaire verdienmodellen
Op dit moment financiert ABN Amro individuele voedingsbedrijven, maar de bank wil zich in de toekomst meer gaan richten op ketenfinanciering. Dit vraagt om meer circulaire verdienmodellen. Voor het ontwikkelen van die modellen is het belangrijk dat er inzicht is in de financiële prestaties in de keten: van grondstofleverancier tot eindgebruiker. Volgens ABN Amro kunnen voedingsbedrijven en de financiële sector elkaar versterken door kennis en kunde te delen.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.