Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
06
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: E-procurement
Soort:

Achmea en Agis zoeken versterking inkoopkracht in fusie

Zorgverzekeraars Achmea/ Eureko en Agis hebben afgelopen donderdag aangekondigd samen te gaan. Hierdoor zal met 4.7 miljoen verzekerden de grootste zorgverzekeraar van Nederland ontstaan. die meer inkoopkracht moet bieden.


Agis zal na het samengaan onderdeel worden van Achmea. meldde het ANP. Geen van beide bedrijven heeft iets losgelaten over het overnamebedrag. dat betaald zal worden met aandelen. Agis zal de komende vijf jaar 200 miljoen euro van Achmea ontvangen voor investeringen in zijn zorgbeleid.

Beide bedrijven zeggen in een persverklaring te verwachten dat ze door het samengaan beter op de markt kunnen inspelen. De schaalvergroting is volgens Agis geen 'noodzaak'. maar van strategisch belang. Het bedrijf hoopt over extra distributiekracht te gaan beschikken en haar zorginkoop te versterken.


Of beide bedrijven ook daadwerkelijk zullen samengaan hangt nog af van de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa). De Nederlandsche Bank en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Allen moeten toestemming geven voor het samengaan. Agis/ Eureko en Achmea verwachten dat het samengaan geen gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.