Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
05
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

ACM verwerpt klacht logopedisten inkoop Achmea

ACM verwerpt klacht logopedisten inkoop Achmea

Achmea hoeft haar inkoopbeleid van zogenaamde meetbureau’s niet te wijzigen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) diende bij het ACM een klacht in over Achmea’s wijze van inkopen.

De NVLF stelde dat de zorgverzekeraar hen dwong om van een bepaald meetbureau gebruik te maken. Dit bureau doet onderzoek naar klantenervaringen. Het meetbureau zou door Achmea een monopolie krijgen, aldus de logopedisten. Deze klacht is nu door ACM afgewezen. Dit meldt Skipr.

Zonder de verplichting
Het ACM stelt echter dat Achmea de logopedisten de keuze biedt om een contract bij hen af te sluiten zonder de verplichting om een onderzoek naar klantervaring uit te laten voeren. Daarnaast zou Achmea volgens het ACM de keuze uit twee meetbureaus bieden. 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.