Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
05
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

ACM: 'Ziekenhuizen mogen gezamenlijk inkopen'

Zes Nederlandse ziekenhuizen mogen samen onderhandelen met zorgverzekeraars over de inkoop van zorg voor borstkankerpatiënten. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald.

De zes ziekenhuizen werken al samen binnen de organisatie Santeon. Onder meer het Martiniziekenhuis in Groningen, het Medisch Spectrum Twente en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam maken deel uit van het samenwerkingsverband.

ACM juicht het toe
De ACM ziet geen bezwaren tegen samenwerking, omdat de ziekenhuizen verspreid over het land staan en geen concurrenten van elkaar zijn. De autoriteit juicht het toe dat de ziekenhuizen de kwaliteit en efficiency van hun zorg willen verbeteren.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.