Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
09
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Actieplan voor overheidsgebruik vrije software

De overheid moet meer gebruik gaan maken van vrije software. Dat drukt de kosten en biedt kansen aan innovatieve ondernemers. staat in het actieplan ‘Nederland Open in Verbinding’ dat vandaag naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.


In het actieplan staat dat diensten van de overheid gebruik gaan maken van vrije software en open standaarden. Ze mogen daar alleen van afwijken als ze daar een goede reden voor kunnen opvoeren. In april van het volgende jaar moet er een open standaard zijn voor de uitwisseling van documenten. zoals PDF of ODF. De open standaarden moeten leiden tot het gebruik van open software. Dat is gratis software. die vrijelijk te bewerken is.    


Het actieplan is gedeeltelijk een reactie op de vermeende machtspositie van bedrijven ten opzichte van de overheid en gebrek aan concurrentie. In de Tweede Kamer maken vooral de linkse partijen zich zorgen over de afhankelijkheid van de overheid in relatie tot bepaalde leveranciers. Het kabinet zal de NMa vragen om onderzoek te doen naar de softwaremarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.