Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
04
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Action onder vuur vanwege gebrek aan duurzaam beleid

Action onder vuur vanwege gebrek aan duurzaam beleid

Winkelketen Action ligt onder vuur door actiegroepen zoals Rank a Brand, die stellen dat Action nauwelijks iets doet aan duurzaamheid. De actiegroep beoordeelde zevenhonderd merken van kleding-, voedings- en elektronicabedrijven op duurzaamheid en arbeidsomstandigheden bij productie in lagelonenlanden.

Action haalde een extreem lage score, namelijk slechts 4 van de 36 punten. De prijsvechter heeft volgens de organisatie een paar kleine stapjes gezet, zoals het terugdringen van de CO2-uitstoot bij hun gebouwen. Verder wordt er door de keten niets gerapporteerd over resultaten op het gebied van klimaat, milieu en arbeidsomstandigheden.

NOS heeft Action aan de tand gevoeld. Het bedrijf stelt dat de keuze voor leveranciers zorgvuldig tot stand komt. De focus van Action ligt op de prijs, maar dit gaat, naar eigen zeggen, niet ten koste van alles. Wanneer productie plaatsvindt in risicolanden, moeten de leveranciers aangesloten zijn bij BSCI, een initiatief dat zich inzet voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden en veiligheid in de productieketen van de leden.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.