Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
12
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Rosa de Buisonjé
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Advies Duurzaam Inkopen aangenomen

Met volledige steun van de Kamercommissie Infrastructuur en Milieu is het Advies Duurzaam Inkopen aangenomen.  Het advies stelt een nieuw duurzaam inkoopbeleid voor.

Jaarlijks gaat er zo’n 70 miljard euro om in de inkoop van de overheid. Maak deze uitgaven duurzaam en het zou elk jaar een economische groei van miljarden kunnen opleveren, stelt website Duurzaam Ondernemen. De Kamer heeft aangedrongen op een voortvarende implementatie van het advies.

Speciale stuurgroep
Speerpunten van het advies zijn onder meer de integratie van sociale criteria, innovatie vanuit de markt en een (bedrijfs)procesaanpak. Staatssecretaris Atsma zal bovendien een stuurgroep oprichten. De stuurgroep zal een combinatie zijn van overheid en bedrijfsleven en ze zal het huidige inkoopbeleid bij gaan sturen. Volgens Marga Hoek van De Groene Zaak is de stuurgroep een positief initiatief. “Het biedt een concreet handvat om meters te maken en de economische verduurzaming echt te versnellen”, aldus Hoek. Het advies is opgesteld door VNO-NCW, MVO Nederland, NEVI en De Groene Zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.