Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
04
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Aeves neemt branchegenoot Benefit over

Inkoopdienstverlener Aeves heeft sectorgenoot Benefit overgenomen. De partijen zullen de dienstverlening op het gebied van inkoopvraagstukken gaan combineren. “Aeves en Benefit hebben een ‘strategic-fit’ en vullen elkaar naadloos aan als het gaat om dienstverlening, cultuur en het versterken van de inkoopfunctie”, vertelt Sherief Abdalla, algemeen directeur van de nieuwe combinatie.

Aeves en Benefit gaan per direct aan de slag om een nieuwe organisatie te vormen, waarbij de activiteiten zullen worden uitgevoerd vanuit de huidige kantoren van Benefit in Amsterdam en Eindhoven. De directie van het nieuwe bedrijf bestaat uit Sherief Abdalla (algemeen directeur) en Pieter van der Vloed (commercieel directeur). Frank van der Heijden (directeur privaat), Geert Matthijssen (adviseur directie) en Wim Nieland (directeur publiek) vormen het management team.

Strategische zet
De strategische zet komt kort na de aanbesteding van de Rijksoverheid, waarbij tien externe bureaus gekozen zijn als ‘preferred supplier’ op het gebied van inkoopadvies en inkoopondersteuning. De contracten hebben een waarde van 40 miljoen euro en waren opgedeeld in vijf percelen. Aeves haalde in deze aanbesteding de raamovereenkomsten voor strategisch inkoopadvies, tactisch inkoopadvies voor uitvoeringsorganisaties, operationeel inkoopadvies en uitbestedingsadvies binnen. Benefit kreeg de raamovereenkomsten voor tactisch inkoopadvies voor kerndepartementen en uitbestedingsadvies gegund. “Samen beschikken we over een groot netwerk”, vertelt Frank van der Heijden. “Gecombineerd werken we straks aan de beste en leukste opdrachten in de markt, in alle relevante regio’s in Nederland. We geven het inkoopspecialisme daarmee de boost die het verdient.”

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.