Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
10
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Koos Plegt
Dossier: Sourcing / Outsourcing
Soort:

IT-afdelingen kopen te veel cloudopslag in

Nieuwe technologie betekent niet altijd automatisch dat bedrijven hun oude gewoontes loslaten. Zo blijkt uit onderzoek dat IT-inkopers die vroeger te veel offline opslagcapaciteit inkochten, dit ook nu doen bij online opslag in de cloud.

Cloudprovider ElasticHosts deed onderzoek onder twee honderd Britse Chief Information Officers (CIO’s) in verschillende sectoren. In het rapport dat de onderzoekers hebben geschreven, staat dat deze IT-beslissers slechts de helft van hun ingekochte online opslagcapaciteit ook echt gebruiken. Opvallend is dat de overgrote meerderheid, ongeveer 90 procent, dit niet als een probleem ziet. Zij doen dit om pieken in gebruik op te vangen.

Leveringsmodel is juist flexibel
Gek genoeg is een eigenschap van cloud computing juist dat het leveringsmodel zo flexibel is en dat het automatisch naar behoefte kan inkrimpen of uitbreiden. Daardoor zou de extra inkoop helemaal niet nodig hoeven zijn. Doordat de meeste bedrijven hun cloud handmatig beheren, in plaats van dit proces te automatiseren, maken zij onnodig veel kosten.

Slechte gewoontes
Volgens ElasticHosts nemen bedrijven hun slechte gewoontes uit de offline-wereld van het verleden mee naar de cloud. Zij zouden gewend zijn om met beperkingen als onnodige kosten voor extra capaciteit te werken en dit ook in de cloud doen. “Een cloudprovider kan een plotselinge toename aan, zelfs als dit tijdens lunchtijd gebeurt”, aldus een onderzoeker. De vraag die bedrijven zich zouden moeten stellen, is volgens hem waarom zij zouden betalen voor onnodige capaciteit en daar ook nog eens een systeembeheerder handmatig tijd aan laten verspillen, terwijl dat eigenlijk niet nodig is.

Reacties:

  • Jo Bastings | 05-02-2015 om 09:32

    Koos,

    Ook dit is een interssant artikel. Enig idee of er cursussen/seminars zijn voor het inkopen van clouddiensten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.