Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
09
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Lisa Lowijs
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Afschaffing arbeidskorting zzp'ers leeft niet

Zelfstandige inkoopprofessionals zijn niet bang voor de plannen in de politiek voor afschaffing van de arbeidskorting voor zzp’ers. Landelijk ontstond veel commotie vanwege de door de PvdA voorgestelde maatregel.

“Wij zijn er niet bang voor”, zegt Menno Karres van de Self Employed Purchasing Professionals (SEPP) over de maatregel. SEPP is een ongeveer 250 leden tellende community van zelfstandigen in de inkoop. Karres: “Ik denk dat het niets uitmaakt voor een ondernemer met een omzet van boven de 100.000 euro. Maar bijvoorbeeld een tuinman met een inkomen onder de 30.000 euro zal hier zeker over nadenken. Onder de duizend zzp’ers die zich bezighouden met inkoop binnen SEPP zal niemand echter bang zijn.”

Zelfstandige zonder belasting
Doordat kortingen zich opstapelen (arbeidskorting, zelfstandigenaftrek, MKB-winstvrijstellingen voor sommigen de startersaftrek) hoeven veel zzp’ers helemaal geen belasting te betalen. Maar iedereen moet in crisistijd inleveren, vindt de PvdA. De afschaffing van arbeidskorting moet volgens de PvdA 800 miljoen euro opleveren.

Poll LinkedIn
“Ik heb een poll geplaatst op onze besloten LinkedIn groep, met de vraag hoe zzp’ers denken over deze afschaffing. In drie uur tijd had nog niemand gereageerd. Mijn conclusie is dan: het leeft niet”, aldus Karres. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.