Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
27
05
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Supply Chain
Soort:

AH wil samenwerken met sector en overheid voor duurzaam transport

Albert Heijn (AH) wil het transport verduurzamen. Om het logistieke proces zo efficiënt mogelijk te maken, werkt het bedrijf samen met de sector en overheden aan de ontwikkeling van schone en stille voertuigen. De uitdaging is om met minder bewegingen, emissies en geluidsoverlast te voldoen aan de vraag om meer te transporteren in steden, schrijft Duurzaam Bedrijfsleven.

Momenteel ontwikkelt AH in samenwerking met vervoerder Simon Loos en producent Ginaf twee elektrische bakwagens, waarmee het bedrijf vanaf het distributiecentrum in Zaandam naar Amsterdam gaat rijden. Als voorloper op de elektrische bakwagens gebruikt AH al vier hybride voertuigen die de laatste kilometer van en naar de winkel volledig elektrisch afleggen. Daarmee wil de keten de lokale omgeving ontlasten van geluid en schadelijke uitstoot.

Efficiënter transport
Behalve innovaties in voertuigen, ziet de supermarktketen ook andere mogelijkheden om het transport efficiënter te maken. Zo wil AH transporten bundelen. In verschillende delen in Nederland wordt dit al gedaan en bundelt AH de producten voor zijn Etos- en Gall&Gall-vestigingen in de regio. Daardoor rijdt het bedrijf in die situaties 20 procent minder kilometers in de ritten tussen de winkels.

Samenwerking overheden
Het bedrijf ziet ook kansen voor truck platooning, waarbij de voertuigen in colonnes achter elkaar aan rijden. Hierdoor wordt er brandstof bespaard. De technologie kan bovendien de verkeersveiligheid vergroten en vrachtverkeer beter de snelwegen laten benutten. Volgens AH is bij de ontwikkeling van dit soort innovaties de samenwerking met zowel de centrale als lokale overheden van belang.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.