Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
03
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Ahold bespaart €865 miljoen met inkoop

Ahold heeft afgelopen twee jaar €265 miljoen meer bespaard dan beoogd was. Deze positieve cijfers zijn vooral te danken aan de afdeling inkoop. Daarnaast heeft Ahold ook de organisatie efficiënter ingericht, met een strakkere en centralere aansturing. Dit jaar wil Ahold de kosten nog eens met €350 miljoen drukken, zo schrijft FD.nl.

Het nieuwe besparingsdoel werd afgelopen donderdag bekend gemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers van Ahold. Het supermarktconcern wist tussen 2012 en 2014 €865 miljoen te besparen. Dat was aanzienlijk meer dan de beloofde €600 miljoen.

Bezuinigen op inkoopkosten
De bezuinigingen zijn vooral te vinden bij de inkoopkosten. De ketens, waaronder Stop&Shop en Giant, houden een eigen profiel, maar achter de schermen wordt de samenwerking geïntensiveerd, zo verklaarde James McCann, verantwoordelijk voor Ahold USA.

Marktpositie versterken
Het geld dat met de bezuinigingen wordt verdiend, wordt door Ahold ingezet om de marktpositie te versterken. Dit zet de winstgevendheid echter wel onder druk. De operationele marge bedroeg het afgelopen jaar 3,9 %, tegenover 4,2% een jaar eerder. “Het gaat erom een goede balans te vinden tussen kostenbesparingen en investeren in verdere groei”, aldus Ahold-CEO Dick Boer.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

  • Anoniem | 05-03-2015 om 13:17

    Niets van terug gezien in de winkels…verdwenen in de zakken van AH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.