Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Ahold Delhaize blijft lid van AMS én Coopernic

Ahold Delhaize blijft lid van AMS én Coopernic

De supermarktketen Ahold Delhaize blijft lid van de internationale inkooporganisatie AMS én Coopernic. Ahold kocht tot nu toe in via AMS, terwijl Delhaize sinds januari 2015 inkocht via Coopernic.

AMS maakt bekend dat Ahold Delhaize de private labels bij hen zal inkopen. Coopernic wordt naar eigen zeggen de leidende Europese inkooporganisatie voor Ahold Delhaize, en sluit vooral contracten met internationale merkfabrikanten.

Verrassende keuze
De keuze van de supermarktgigant om lid te blijven van beide inkooporganisaties is verrassend. Distrifood stelt dat algemeen werd aangenomen dat de fusiepartners zouden kiezen voor AMS. Ahold heeft bij deze partij veel invloed en Delhaize kon sinds de aankondiging van de fusiegesprekken geen volwaardig lid meer zijn van Coopernic.

Lagere prijzen bedingen
Onlangs werd bekend dat Ahold Delhaize lagere prijzen wil bedingen bij leveranciers. Er is een prijsverschil tussen België en Nederland en daar wil de keten vanaf. In de markt wordt er al rekening gehouden met mogelijke prijsverlagingen. De focus ligt vooral op de grotere fabrikanten.

500 miljoen besparen
De supermarktketen wil door de fusie over drie jaar 500 miljoen euro besparen. Een gedeelte wordt bespaard door van twee naar één hoofdkantoor te gaan. Het grootste gedeelte moet echter komen van schaalvoordelen bij de inkoop.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.