Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Inkoop, Outsourcing
Soort:

Ahold Delhaize wil lagere prijzen bedingen bij leveranciers

Ahold Delhaize zal de komende weken zijn grootste leveranciers bij elkaar roepen voor overleg. Volgens zakenkrant De Tijd gaat dit overleg over het prijsverschil tussen België en Nederland. In de markt wordt er al rekening mee gehouden dat de spullen mogelijk goedkoper geleverd moeten gaan worden.

De krant vervolgt dat kleine leveranciers niets hoeven te vrezen. Ahold Delhaize zal alleen zo’n honderd grote bedrijven confronteren met het feit dat prijzen die ze rekenen in België hoger zijn dan die in Nederland gerekend worden.

Het overleg past in de strategie van de supermarktketen, die dankzij de fusie over drie jaar 500 miljoen euro wil besparen. Een gedeelte hiervan wordt bespaard door van twee naar één hoofdkantoor te gaan. Een aanzienlijk deel moet echter komen van schaalvoordelen bij de inkoop van producten. Drie kwart van het bedrag dat Ahold Delhaize wil besparen bij producenten moet uit de VS komen en een kwart uit Europa.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.