Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Ahold Delhaize wil ook inkoopkorting in VS

Ahold Delhaize wil ook inkoopkorting in VS

Ahold Delhaize gaat niet alleen in Nederland en België om de tafel met fabrikanten over inkoopcondities. Ook in de VS worden hier gesprekken voor ingepland. Dat heeft topman Frans Muller bekend gemaakt tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal.

De supermarktgigant wil door de fusie in drie jaar 500 miljoen euro bezuinigen. Deze besparingen moeten voornamelijk komen uit goedkopere inkoop. Delhaize betaalt sommige leveranciers nu tot 15 procent meer dan Albert Heijn. Ahold Delhaize heeft aangegeven voortaan de laagste van de twee prijzen te willen betalen.

Eerste gesprekken
De eerste gesprekken met leveranciers in Nederland en België zijn begonnen, schrijft het FD. Ahold Delhaize eist een korting, omdat zij nu zaken kunnen doen met een veel groter bedrijf. De onderhandelingen in de VS starten in september.

Code Eerlijke Handelspraktijken
Er wordt niet positief gereageerd op de inzet van de gesprekken. Onlangs werd er nog gewezen op de Code Eerlijke Handelspraktijken. Deze code is tot stand gekomen, omdat Albert Heijn na de fusie met C1000 de prijzen van de leveranciers eenzijdig met 2 procent verlaagde. Nu lijkt het concern deze fout te herhalen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.