Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
08
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Albert Heijn weer in clinch met een leverancier

Albert Heijn heeft ruzie met een van zijn kaasleveranciers. Verschillende kazen van de merken Leerdammer, Boursin, La Vache qui rit en Port Salut zijn uit de schappen gehaald. De keten heeft een commercieel meningsverschil met het Franse familiebedrijf Bel Group en beide partijen zijn op dit moment niet meer met elkaar in gesprek, schrijft het FD.

Het is zeker niet de eerste keer dat Albert Heijn vecht met zijn leveranciers. De meeste conflicten gaan over de in- en verkoopprijzen van de producten. Zo kwam Aviko in 2016 nog in aanvaring met de supermarktketen vanwege zijn prijzen. Daardoor waren deze producten een tijdje niet verkrijgbaar.

Vorig jaar zorgde de fusie tussen Ahold en Delhaize ook voor conflicten. Het bedrijf wilde zijn leveranciers met terugwerkende kracht minder betalen voor hun producten. Delhaize betaalde soms wel 15 procent meer aan leveranciers dan Albert Heijn, van deze verschillen wilde Ahold Delhaize af. Vanzelfsprekend konden de leveranciers dit niet waarderen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.