Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
08
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Alidis wordt grootste inkoopgroep Europa

Alidis wordt grootste inkoopgroep Europa

De leden van de internationale inkoopgroep Core treden toe tot de inkoopalliantie Alidis. Daarmee ontstaat het grootste inkoopblok van Europa, met een jaaromzet van 140 miljard euro en 23.000 winkels.

De leden van Core zijn het Belgische Colruyt, het Zwitserse Coop en het Italiaanse Conad. Bij Alidis zijn het Duitse Edeka, het Spaanse Eroski en het Franse Groupement des Mousquetaires aangesloten. De transactie moet nog door verschillende kartelwaakhonden worden goedgekeurd, dat schrijft Distrifood.

Grote voordelen
Frans Colruyt, bestuurder van de supermarkt Colruyt, verwacht dat zijn bedrijf grote voordelen gaat halen uit de samenwerking. “Ik denk aan meer innovatie, variatie in het productaanbod en een nog betere prijs-kwaliteitverhouding voor zowel onze huismerken als voor de internationale merken.”

Verder dan inkoop
Het voordeel stopt volgens Colruyt niet bij de inkoop. “Door kennis en ervaring uit te wisselen, kunnen er synergieën ontstaan in domeinen zoals technologie, duurzaamheid, kwaliteit en winkelconcepten. Samen kunnen we ook beter inspelen op de snelle evoluties die de retailsector vandaag onder druk zetten. De productiefaciliteiten van verschillende partners kunnen er op termijn enkele afzetmogelijkheden bij krijgen”, aldus Colruyt.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.