Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
07
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Inkoop
Soort:

Alliantievorming in cateringwereld

In de cateringwereld heeft schaalvergroting ertoe geleid dat zeven middelgrote cateraars nu hebben afgesproken gezamenlijk in te schrijven op aanbestedingen. Op deze manier hopen zij de concurrentie met grote cateringbedrijven beter aan te kunnen.

Om welke partijen het precies gaat, wil de nieuw ontstane Catering Alliantie Nederland (CAN) op dit moment nog niet kwijt. Volgens Initiatiefnemer Piet Berkers, die enkele jaren geleden de beveiligingsalliantie NSA opzette, gaat het om redelijk grote regionale contractcateraars, afkomstig uit verschillende delen van Nederland. Tegenover Out.of.Home Shops vertelde hij het volgende: “Het doel van de samenwerking is het gezamenlijk ontplooien van commerciële activiteiten en in veel mindere mate gezamenlijke inkoop en belangenbehartiging.” Nog voor 2013 wil Berkers met CAN inschrijven op enkele aanbestedingen als zich kansen voordoen.
 
Tegenhanger Veneca
Hoewel de alliantie inmiddels een formele samenwerking is, is er volgens Berkers nog wel ruimte voor één of twee extra cateraars. Dat is minder dan het oorspronkelijke streefgetal van 20 in december 2012, een aantal dat Misset Horeca in maart noemde. Omdat niet alle leden op dit moment dezelfde verwachtingen hebben van de samenwerking, zijn er de komende maanden nog wel enkele plooien glad te strijken. In maart riepen aspirant-leden Berkers en zijn compagnon Léon Maas op om niet alleen commercieel gewin voorop te stellen, maar ook hun belangen te behartigen. Daarmee zou CAN zich kunnen ontwikkelen tot tegenhanger van brancheorganisatie Veneca, waarin de tien grootste cateraars verenigd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.