Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
09
13
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Amazon slaat verduurzaming supply chain in de wind

’s Werelds grootste webwinkel Amazon slaat duurzaamheid in de wind. Investeerders zouden de etailer al meerdere malen gesommeerd hebben meer aandacht te besteden aan het verduurzamen van de supply chain, maar tot op heden geeft Amazon niet thuis.

Amazon heeft veel ervaringen op het gebied van supply chain efficiency, maar het bedrijf is nog altijd één van de weinige grote internetbedrijven die nauwelijks doet aan duurzaamheid. Zo publiceert het geen duurzaamheidsverslag en legt het geen verantwoording af aan het Carbon Disclosure Project over de uitstoot van broeikasgassen. Milieuorganisatie Greenpeace geeft de etailer een lage waardering als het gaat om energie efficiency.

Vriendelijk verzoek
Duurzaamheidsspecialisten van consultancybureau BrownFlynn - Sara Kennedy en Patrick Dowling - vinden ook dat ’s werelds grootste webwinkel te weinig doet aan het verduurzamen van haar supply chain. Ook investeerders dragen Amazon op meer te doen aan duurzaamheid. Eerder dit jaar kwam investeerder Calvert Asset Management Company met een aandeelhoudersresolutie met daarin een vriendelijk verzoek aan het management om meer te doen aan verduurzaming. Amazon zegt naar aanleiding hiervan met het onderwerp aan de slag te gaan.

Ingewikkelde uitdaging
Het hart van de operatie van Amazon bestaat uit een complexe supply chain door de grote hoeveelheid transacties in combinatie met bedrijven die verkopen via de website van de etailer. Kennedy en Dowling geven toe dat het managen van een duurzame supply chain een ingewikkelde exercitie wordt voor Amazon. Maar noodzakelijk is het wel. Een grote uitdaging dus voor een bedrijf dat een grote verantwoordelijkheid heeft af te leggen aan zijn vele kopers en leveranciers.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.