Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
03
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Sourcing / Outsourcing
Soort:

Amerikaanse auto-industrie haalt assemblagewerkzaamheden weer binneboord

In de Amerikaanse auto-industrie lijkt de insourcing van assemblagewerkzaamheden een trend te worden. Na decennia van outsourcen hijsen producenten bepaalde activiteiten weer binnenboord.

Drie grote autofabrikanten beginnen met de insourcing van bepaalde assemblagewerkzaamheden. Ford Motor Company zal dit voorjaar de eerste autofabrikant zijn die begint met insourcing van assemblage. Verderop in het jaar zullen waarschijnlijk ook General Motors en Chrysler bepaalde assemblagewerkzaamheden zelf weer gaan uitvoeren.

De insourcing is een gevolg van nieuwe afspraken met vakbonden en de financiële nood van toeleveranciers. Fabrikanten hoeven hun nieuwe werknemers nog maar 14 dollar per uur te betalen. wat ongeveer de helft van het gangbare loon is en gelijk staat aan het uurloon dat de toeleveranciers hun medewerkers betalen. In ruil hiervoor moeten autofabrikanten enkele honderden nieuwe werknemers aantrekken. die uiteraard van werk moeten worden gezien.

Doordat toeleveranciers financiele moeilijkheden kennen staat de toelevering van bepaalde onderdelen onder druk. De autofabrikanten willen voorkomen dat ze zonder onderdelen komen te zitten. door bepaalde assemblagewerkzaamheden nu zelf uit te voeren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.