Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
11
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Lisa Lowijs
Dossier: Sourcing / Outsourcing
Soort:

Amerikaanse telecomreus stelt transparantie centraal in sourcingbeleid

Het Amerikaanse telecombedrijf Sprint legt sterk de nadruk op transparantie in supply chain, zodat het kan zien of leveranciers aan normen voldoen. Ervaringen met risico in de keten hebben hier aanleiding voor gegeven.

Sprint maakte zich flink zorgen nadat giftige bestanddelen uit batterijen werknemers van een op de Amerikaanse markt actieve Chinese telefoonleverancier doodde. Directeur Corporate Responsibility bij Sprint Amy Hargroves vertelde dit op de BSR Conference in New York. Nadat haar bedrijf een waarschuwing ontving dat hun naam op een lijst voor zou komen van klanten van de betreffende leverancier, ging het over tot actie.

Noodzaak
“We hebben het meteen onderzocht en gelukkig kwamen we erachter dat wij niet kochten van die leverancier”, aldus Hargroves. Het incident benadrukt volgens haar de noodzaak voor bedrijven om meer inzicht in hun supply chains te hebben. Zo weten ze of leveranciers aan de duurzaamheidsnormen voldoen en snel reageren wanneer dit niet het geval is.

Inzicht in supply chains   
De boodschap van de aanwezigen op de conferentie was: Wees duidelijk over je normen, zorg ervoor dat leveranciers niet worden afgestraft voor hun transparantie, benadruk samenwerking en beloon degenen die slagen. Zij zorgen er immers voor dat duurzaamheid doordringt in de keten van jouw bedrijf.
Niet alleen Sprint is strijdt voor transparantie in supply chains, ook in het beleid van de Zweedse modeketen H&M maakt duurzaamheid bij de leverancier en transparantie daarbij integraal deel uit van het sourcingbeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.