Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
11
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Amerikaanse verkiezingsuitslag zorgt voor stijging koperprijs

Amerikaanse verkiezingsuitslag zorgt voor stijging koperprijs

De prijs voor koper stijgt al twee dagen op rij. Donderdag stond de prijs aan het einde van de dag op 5623 dollar per ton, een prijsstijging van vijf procent. Op woensdag ging de koperprijs ook met drie procent omhoog, schrijft het FD. Het basismetaal wordt onder andere toegepast voor elektriciteitsnetwerken en in de bouw.

Het FD ziet als oorzaak de overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse verkiezingen. Trump heeft aangekondigd flink in te willen zetten op het opknappen van de Amerikaanse infrastructuur. Hierbij zal veel koper gebruikt worden, wat gebruikt zou kunnen worden om oude en slecht onderhouden waterleidingen te vervangen. Op die toekomstige vraag spelen beleggers in door massaal termijncontracten in te slaan.

Koper was een tijdje een vergeten metaal. Enkel jaren geleden schoten de prijzen omhoog, om daarna weer even hard te kelderen toen de economie van China afkoelde. Er lijkt nu verbetering te komen in de verhouding tussen vraag en aanbod. Het aanbod blijft nu gelijk, terwijl de vraag vanuit China ook toeneemt. Dat laat ABN Amro weten.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.