Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
01
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossiers: Global, Inkoop
Soort:

Apple en Samsung grootste inkopers chips

Apple en Samsung grootste inkopers chips

Apple en Samsung Electronics gaven in 2014 samen 57,9 miljard dollar aan chips uit. De technologiegiganten bleven daarmee de grootste afnemers van halfgeleiders. Dat zegt marktonderzoeker Gartner.

Het Zuid-Koreaanse Samsung spendeerde 32,1 miljard dollar, 5,1% meer dan in 2013. Bij Apple stegen de inkoopkosten met 9,8% tot 25,8 miljard dollar. De twee waren goed voor 17% van de totale mondiale verkoop, dat 339,9 miljard dollar bedroeg. Dat schrijft Deal!

125,6 miljard dollar
De tien grootste technologiebedrijven gaven in 2014 samen 125,6 miljard dollar uit aan chips. Dat is 37% van de wereldwijde omzet van chipfabrikanten. Samsung en Apple werden in hun kosten van chips op afstand gevolgd door respectievelijk HP, Lenovo, Dell, Sony, Huawei, Cisco, LG Electronics en Toshiba.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.