Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
04
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossiers: Global, Inkoop
Soort:

Apple en Samsung maken geen ruzie meer

De belangrijkste chips voor de nieuwe Iphone worden opnieuw door Samsung geleverd. Samsung wint daarmee een belangrijke klant terug. De afgelopen jaren is de relatie tussen Apple en Samsung onder druk komen te staan door ruzies over patenten.

Vorig jaar kwam er een einde aan het monopolie van het Zuid-Koreaanse bedrijf als leverancier van chips voor de smartphones en tablets van Apple, dat koos voor chips van de Taiwanese concurrent TSMC.

Grootste afnemers
Apple en Samsung Electronics gaven in 2014 samen 57,9 miljard dollar aan chips uit. De technologiegiganten bleven daarmee over dat jaar de grootste afnemers van halfgeleiders. Dat bleek volgens marktonderzoeker Gartner. De twee zijn goed voor 17% van de totale mondiale verkoop, dat 339,9 miljard dollar bedroeg. 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.