Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
03
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Apple focust op duurzaamheid

Apple focust op duurzaamheid

Apple investeert verder in duurzaamheid. Eerder maakte het bedrijf al bekend te gaan investeren in nieuwe zonne-energieprojecten in China. Nu gaat Apple zich ook richten op recycling. Tijdens een persconferentie presenteerde Apple de robot Liam. Deze is in staat Apple-producten netjes uit elkaar te halen, zodat de onderdelen hergebruikt kunnen worden.

Het bedrijf streeft er ook naar om de kantoren duurzaam te maken, door middel van zonne-, water- en windenergie. In veel landen wordt al groene stroom gebruikt. Vanwege de vele leveranciers in China en de bijkomende vervuiling, heeft Apple geïnvesteerd in zonne-energieprojecten in het land. Daarmee wil het bedrijf de CO2-uitstoot van zijn leveranciers compenseren.

Vorig jaar introduceerde Apple tevens een ‘audit’ voor leveranciers op het gebied van werkcondities en milieuvriendelijkheid. Leveranciers moeten eerst akkoord gaan met de gedragscode en verantwoordelijkheidsnormen van Apple. Hierin staan vereisten voor werkcondities, mensenrechten, gezondheid, veiligheid, milieu, managementsystemen en ethiek. Daarna wordt er een risicobeoordeling uitgevoerd, voordat het contract met de leverancier wordt getekend. Na het tekenen van het contract wordt er een team naar de fabrieken gestuurd om ‘hands-on begeleiding’ te verlenen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.