Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
10
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Apple investeert in zonne-energie

Apple investeert in zonne-energie

Apple gaat investeren in nieuwe zonne-energieprojecten in China, die samen goed moeten zijn voor een vermogen van meer dan 200 megawatt. Daarmee wil het bedrijf de CO2-uitstoot van zijn leveranciers in China compenseren. Apple heeft al twee andere zonneparken in China die goed zijn voor 40 watt. Tegelijkertijd wil Apple samen met leveranciers, waaronder iPhone-fabrikant Foxconn, werken aan zonne-, wind- en waterenergieprojecten die samen goed moeten zijn voor nog eens 2 gigawatt.

“Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze tijd, en de tijd voor actie is nu”, stelt Apple-bestuursvoorzitter Tim Cook. “Wij geloven er heilig in dat we de wereld beter moeten achterlaten dan hoe we hem aantroffen en hopen dat veel andere leveranciers, partners en andere bedrijven zich bij ons aansluiten bij deze belangrijke inspanning.”

De plannen van Apple zijn onderdeel van de ambitie van het bedrijf om CO2-uitstoot terug te dringen, schrijft RTLnieuws. Leverancier Foxconn gaat voor 2018 zonneparken bouwen die goed moeten zijn voor 400 megawatt. De fabrikant heeft volgens Apple toegezegd om uiteindelijk net zoveel duurzame energie op te zullen wekken, als nodig is voor de iPhone-productie in de fabriek in Zhenzhou.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.