Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
07
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Column
Soort:

Applicatieproblemen kosten bedrijven jaarlijks miljoenen

Applicatieproblemen veroorzaken jaarlijks een gemiddelde verlies van 500 duizend pond bij grote bedrijven. Dat blijkt na een onderzoek van Ipanema Technologies en Vanson Bourne onder honderd organisaties met meer dan 1000 werknemers. Tien procent is er zelfs rond de twee miljoen pond (drie miljoen euro) aan kwijt.


In de financiële sector bleek het probleem het grootst. meldt Automatiseringsgids.nl. Daar verliest 40 procent een miljoen pond of meer per jaar. De verliezen ontstaan doordat de applicatieproblemen een vermindering in productiviteit. verlies aan transacties en minder consumentvertrouwen als gevolg hebben.

Ipanema noemt netwerkproblemen en moeilijkheden bij het draaien van applicaties via een Wide Area Network (WAN). verbindingsverlies. storing. verlies van data en de onzichtbaarheid van netwerkstromingen als grootste problemen. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste bedrijven de problemen proberen op te lossen door de bandbreedte te vergroten. Dat terwijl er veel aanwijzingen zijn dat dit niet helpt.

Volgens Ipanema schuilt het werkelijke probleem in het feit dat bedrijven hun WAN verkeer niet kunnen meten en beheersen. Zij stelt dat de problemen zullen verminderen wanneer de zichtbaarheid verbetert en er een mogelijkheid komt om in real-time in te grijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.