Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
09
13
Dennis Mensink
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Dennis Mensink
Dossier: Inkoop
Soort:

Architecten hebben eigen aanbestedingsombudsman

Architecten die klachten hebben over architectuuraanbestedingen kunnen vanaf heden terecht bij de Commissie van Aanbestedingsexperts. Daarmee neemt deze instantie de rol van het Steunpunt van Architectuur Lokaal, die brieven schreef naar aanleiding van architectuuraanbiedingen, over.

“Het Steunpunt heeft waardevol kopwerk verricht, en we hopen dat de commissie van aanbestedingsexperts de aanbestedingscultuur verder zal verbeteren”, zegt Fred Schoorl, directeur van de BNA, de branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus. De vereniging heeft jarenlang gelobbyd voor een aanbestedingsombudsman die ook naar de doelmatigheid van aanbestedingen kijkt. De BNA is er trots op dat de commissie van aanbestedingsexperts een feit is.

Geïntegreerde aanbestedingen
“Nu zijn we vooral benieuwd naar hoe de commissie van aanbestedingsexperts in de praktijk zal gaan werken”, zo staat er op de website van de BNA. Het Steunpunt zal zich vanaf nu met name richten op geïntegreerde aanbestedingen. Het zal dus nog steeds brieven naar aanleiding van D&B-aanbestedingen versturen. Ook met vragen over architectenaanbestedingen kunnen architecten nog steeds bij het Steunpunt terecht.

Dennis Mensink
Door Dennis Mensink
Dennis Mensink schreef in het verleden onder meer voor titels als NRC Handelsblad, AD en FEM en coördineerde verschillende corporate uitgaven. Momenteel combineert hij het mooie redactiewerk met het ondernemerschap bij Functioneel Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.